Sprekers

Geertje Lamboo

Geertje Lamboo (39 jaar) is moeder van 4 zoons en woont in het Noordhollandse Hem, waar haar man een fruitteeltbedrijf heeft.  Na haar psychologiestudie aan de Universiteit Leiden te hebben afgerond heeft ze zich gespecialiseerd tot GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCt en supervisor VGCt. Na 14 jaar binnen de specialistische GGZ gewerkt te hebben, heeft ze besloten zich zelfstandig te vestigen. Haar praktijk is gevestigd in Hoorn.


Binnen de fruitteelt kreeg ze in het voorjaar landelijke bekendheid met haar openhartige post op Facebook over de stress op het eigen fruitbedrijf en het taboe op psychische problemen in de agrarische sector. Deze post met als titel "Ik zie de bui al hangen" is na te lezen op https://www.facebook.com/firmavanderaarde


Meer informatie op haar website https://psychologiepraktijklamboo.nl


Riccy Focke

Riccy Focke (55 jaar) is directeur van het Vlaamse Boeren op een kruispunt vzw. vzw Boeren op een Kruispunt is ondertussen een multidisciplinaire hulporganisatie, die iedere dag haalbare mogelijkheden vindt voor boeren en tuinders, die geblokkeerd staan op hun 'kruispunt van beperkingen". Alle medewerkers trekken het zich aan en hanteren een integrale begeleidingstechniek om effectief en efficiĆ«nt harde knopen te ontwarren.  Deze vrij unieke persoonlijke , gezins- en bedrijfsbegeleiding zorgt voor betere resultaten voor de betrokkene. En daar draait het bij hen om.
De uit Zeeuws-Vlaanderen afkomstige Riccy woont al jaren met familie in het Oostvlaamse Aalter.

Meer informatie: https://www.boerenopeenkruispunt.be/

Rutgher Steenbeek

Ruthger Steenbeek (60 jaar) is opgegroeid op een fruitteeltbedrijf in Dronten. Na 25 jaar als zelfstandig fruitteler volgde door tegenvallende resultaten  bedrijfsbeĆ«indiging in 2001. In februari 2001 trad hij in dienst getreden als agrarisch strategische bedrijfsadviseur bij LTO Noord Advies wat later opging in de GIBO Groep en Flynth. Zijn specialiteiten zijn agrarische bedrijfsontwikkeling, bedrijfsopvolging en financieel-economisch beheer voornamelijk in de plantaardige sector en tuinbouw met als specialiteit de fruitteelt en akkerbouw. Naast de activiteiten als bedrijfsadviseur is Ruthger namens de Flynth organisatie gastdocent op de Landbouw Hogeschool in Dronten. Zijn vestigingsplaats is kantoor Flynth Dronten. Ruthger woont met zijn familie nog steeds in Dronten.


Meer info op:
https://www.flynth.nl/over-flynth/