Contact

WTE Support / Wouter van Teeffelen

Kerkstraat 39
5301 EG Zaltbommel
tel. 06-38419771
mail: wte@fruitadvies.nl

Contact bij voorkeur per mail.

Facebook-pagina's: @boerenwelzijn
Daarnaast: @fruitteeltinfo @mijneigenfruitboom @zelfplukboomgaard @agrarischedirectvermarkting

Twitter: @boerenwelzijn
Daarnaast @fruitteeltinfo @mijnfruitboom @directafzet @zelfplukdag

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/woutervanteeffelen

Instagram: Wouter van Teeffelen

Nog meer over WTE

Ik ben opgegroeid op een boerenbedrijf in het Brabantse Lithoijen waar fruitteelt de hoofdtak was. Na mijn opleiding aan de HAS-Tuinbouw in Den Bosch ben ik in 1988 als fruitteeltvoorlichter met specialisatie teelt appels/peren en bedrijfseconomie bij het Consulentschap Akker- en Tuinbouw in Barendrecht gaan werken dat in 1990 opging in De Landbouw Voorlichting (DLV-team Fruitteelt). Later werkte ik langere perioden voor o.a. AccoN AVM en Agro Eco. Dit combineerde ik met een kleine perenboomgaard van 1,5 hectare dat was overgeschoten van het ouderlijk fruitbedrijf (nadat mijn vader in 1982 te jong overleed). In 2001 studeerde ik als Bedrijfskundige af aan de Erasmus Universiteit en werd bedrijfskundig advies in de fruitteelt steeds meer mijn specialiteit. Mijn afstudeeronderzoek bij de major/afstudeerrichting Strategisch Management ging over het omgaan met onzekerheid bij de keuze voor eco-efficiency en bij  biologische fruittelers en potentiële omschakelaars in het bijzonder.
Vanaf 2006 werk/werkte ik onder de naam WTE Fruitadvies als zelfstandig bedrijfsadviseur voor de fruitteelt. Hier kreeg ik in een sector vol problemen steeds meer te maken met fruittelers en hun familie die in meer of mindere mate met werkgerelateerde stress kampen. Ook het samen met een compagnon runnen van een inmiddels wat groter gegroeide Boomgaard Lithoijen met 7 ha peren begon stroever te lopen. Een volledige misoogst in 2012  en een steeds vollere perenmarkt met lagere prijzen was reden om de fruittelersactiviteiten te heroverwegen. In 2014 is de Maatschap omgezet in een stille vennootschap en werd ik de stille vennoot.  Met het opstarten van een kleine Zelfplukboomgaard in Zaltbommel,  waar consumenten in de herfst zelf appels kunnen plukken,  ben ik in deeltijd nog steeds fruitteler maar wel op een manier met meer voldoening en minder stress. Ook ben ik me meer gaan richten op de agrarische directvermarkters in de korte keten en de liefhebbers van fruitgewassen in de eigen tuin.
In 2015 heb ik ook mijn advieswerkzaamheden richting fruitteelt fors verminderd.  Het werk als bedrijfsadviseur was veel minder leuk geworden omdat je wel heel vaak in lastige bedrijfssituaties kwam waar het moeilijk acceptabele oplossingen aan te reiken.  De eenzaamheid van een zzp-er en een omzet die te wensen overliet speelden ook mee.
Na een jaar vooral kavelruilcoördinator voor Optifield, wat toch niet mijn ding was,  werk ik sinds maart van dit jaar weer als zelfstandige. Hier pak ik met best veel werkplezier allerlei klussen en projectwerkzaamheden op. Dit combineer ik met een betaalde bijbaan als belbuschauffeur. De wens is wel om uiteindelijk weer een baan die past bij mijn opleiding, werkervaring en interesse te vinden.
Ik ben getrouwd met Cathrien die als theologe al jaren werkzaam is als geestelijk verzorger in de ouderenzorg. Samen met onze kinderen Matthijs (18) en Anne (16) wonen we al jaren in Zaltbommel. Eén van de nevenactiviteiten in mijn vrije tijd is mijn volkstuin en ik ben ook de voorzitter van onze volkstuinvereniging De Kloostertuin.